Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Concorso d'Originalita Voittaja 2017

1750 GT Veloce (105.44), 1971
Jukka Tammisto

Tämä Alfa Romeo on tuotu Suomeen vuoden 1971 alkupuolella maahantuojan, Suomen Koneliike Oy, toimesta ja ensirekisteröity toukokuussa 1971 saaden rekisteritunnuksen BM-2. Rekisteritunnus istuu hauskasti auton lempinimeen ”Bella Macchina”. Autolla on ollut yhteensä kuusi omistajaa. Sen ensimmäinen omistaja vaihtoi auton kahden vuoden jälkeen uuteen Alfa Romeo Montrealiin. Pisimmän aikaa auto on ollut vaasalaisella Mauri Pietilällä, joka omisti sen vv. 1973-2002. Auto on museorekisteröity vuonna 2002, jolloin omistaja oli vaasalainen Mikael Hatanmaa. Vuodesta 2007 auto on ollut turkulaisen Jukka Tammiston omistuksessa.

Auto on edelleen hyvässä alkuperäiskunnossa eikä sitä ole entisöity, joten siinä on vielä aistittavissa auton pitkät elämänvaiheet. Sillä on ajettu kaikkiaan vain noin 153.000 km. Kunnossapitoa ja parantamista on tietysti ajoittain tarpeen tehdä, että auton hyvä kunto säilyy.

Originalita-raadin lausunnosta: Näin alkuperäinen, entisöimätön, hyväkuntoinen ja koko historiansa Suomessa ollut Alfa Romeo on erittäin harvinainen, ei ainoastaan Suomessa!

Alfa Romeo 1750 GT Veloce on korityypiltään ns. Bertone Coupé. Sitä on eri malliversioina valmistettu 1963-1976. Tämä 2+2 paikkainen Gran Turismo on ollut yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista Alfa Romeoista. Korimallin suunnittelusta vastasi italialaisen koriräätälifirma Bertonen palveluksessa tuolloin ollut Giorgetto Giugiaro. Bertone Coupésta tuli heti syntyessään erittäin suosittu ja tämä malli oli useiden vuosien ajan hyvin menestyksekäs myös kilpailukäytössä.