Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
FCA sähköistyy ja rakentaa akkujen kokoonpanotehtaan
23.10.2019, Hakulinen Yrjö


FCA rakentaa ensi vuoden alussa Torinon Mirafiori tehdasalueelle sähköautojen akkujen kokoonpanotehtaan. Akkuja tullaan käyttämään FCA:n täyssähköautoissa. Investoinnin arvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Uudessa tehtaassa on myös koulutustilat ja siellä tehdään lisäksi tuotekehitystä ja testausta.

"Automaailmassa on menossa perustavanlaatuinen muutos kohti sähköistymistä. Ja tämän uuden tehtaan avulla FCA lisää tuotteidensa sähköistymistä ja se muodostaa ekosysteemin palvelemaan, sekä tuotantoa että asiakaspalvelua." sanoi Pietro Grolier FCA EMEA alueen operativiinen johtaja (COO) Lontoossa 22.10.2019

Tämä investointi julkaistiin vain kuukausi sen jälkeen kun FCA ilmoitti aloittavansa uuden täyssähköisen Fiat 500 mallin rakentamisen Mirafiorin tehtailla vuoden 2020 toisella puoliskolla. Täyssähköistä Fiat 500 mallia valmistetaan noin 80.000 autoa vuodessa 1.200 ihmisen voimin.

Pari viikkoa sitten FCA julkisti että Maseratin ensimmäiset täyssähkömallit ovat GranTurismo ja GranCabrio. Nyt ilmoitettiin että ne tullaan valmistamaan tässä torinolaisessa Mirafiori ja Grugliasco tuotantoyksikössä. Tässä yksikössä työskentelee noin 20.000 henkilöä tuotannossa ja siihen liittyvissä tehtävissä, kuten suunnittelussa, muotoilussa, myynnissä, rahoituspalveluissa ja varaosissa, tehden siitä FCA:n suurimman yksikön maailmassa.

Kaiken kaikkiaan FCA investoi tuotantonsa uudistamiseen Italiassa 5 miljardia euroa vuosien 2019-2021 välisenä aikana. Tuona aikana FCA esittelee 13 täysin uutta tai merkittävästi uudistettua mallia. Tämän lisäksi sähköistäminen kohdistuu myös 12 nykyiseen ja uuteen malliin.

FCA Press: Lontoo 22. lokakuuta 2019