Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Alfa Romeo 33 superauto julkistettu
30.08.2023, Hakulinen Yrjö


Vuonna 1967 julkaistu Alfa Romeo T33 kilpa-auton katuversio 33 Stradale koki uudestisyntymisen 2023 elokuussa. Maailman kauneimmaksikin tituleerattua 33 Stradalea valmistettiin aikoinaan 18 kappaletta, uutta valmistetaan 33 kappaletta, jotka kaikki on jo myyty. Korin valmistaa Carrozzeria Touring Superleggera. Auton suunnitteluun saivat kaikki sen tulevat ostajat vaikuttaa. Auton saa polttomoottori- tai täyssähköversiona.Uuden 33:n tavoitteena on tarjota jännittävin ajokokemus ja ikonisen automerkin kuolematon viehätys hyvin pienelle harrastajapiirille, joka on uskonut projektiin alusta asti. Uusi 33 Stradale luotiin äskettäin perustetussa Alfa Romeo "Bottegassa" (puoti), jossa merkin suunnittelijat, insinöörit ja historioitsijat kuuntelivat ensin potentiaalisia ostajia ja valmistivat sitten auton yhdessä, täsmälleen samalla tavalla kuin renessanssin käsityöläisliikkeissä ja 1960-luvun työpajoissa. tunnetuista italialaisista korinrakentajista.Alfa Romeon pääjohtaja (CEO) Jean-Philippe Imparato: ”Uudella 33 Stradalella halusimme luoda jotain, joka vastasi menneisyyttämme, palvella brändiä ja tehdä Alfisti-fanit ylpeiksi. Tällainen tulos olisi voitu saavuttaa vain tiimimme asiantuntemuksen, kovan työn ja intohimon ansiosta johdon tuella, jolla on selkeä kunnianhimo olla mukana kirjoittamassa lukuja brändin tulevaisuudesta kunnioittaen täysin sen ainutlaatuista historiaa. Tämä on merkin ensimmäinen mittatilaustyönä valmistettu auto sitten vuoden 1969, ja lupaan, että se ei ole viimeinen."

Uusi Alfa Romeo -erikoisversio 33 voidaan varustaa V6-kaksoisturbomoottorilla, joka tuottaa yli 620 hv, tai se voidaan toimittaa yli 750 hv:n BEV-konfiguraatiolla. Suorituskyky on erinomainen molemmissa versioissa. Huippunopeus on 333 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h alle kolmessa sekunnissa. Kaksivartinen jousitus aktiivisilla iskunvaimentimilla ja etuakselin nosto varmistaa ohjattavuuden ja mukavuuden. Alfa Romeo Brake-By-Wire -jarrujärjestelmä ja Brembon hiilikeraamiset jarrut tarjoavat korkean suorituskyvyn.

Alumiininen H-runko ja hiilikuitumonokoko takaavat jäykkyyden ja keveyden. Jäykkyyden ja turvallisuuden takaamiseksi kattorakenne on valmistettu hiilikuidusta ja alumiinista saranoiduilla perhosovilla. Myös ikkunoiden karmit on valmistettu hiilikuidusta ja takaikkuna polykarbonaattia.

Auton viritystä tukee F1-kuljettaja Valtteri Bottas legendaarisella Baloccon radalla tuoden näin F1-elämyksen jokapäiväiseen ajoon ja varmistaen Alfa Romeon erehtymättömän ajettavuuden.

Stellantis Communication, 30.8.2023

Linkki Stellantiksen kuviin uudesta 33:sta

Linkki Stellantiksen videoihin uudesta 33:sta