Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Mitkä ovat Alfan uudet mallit? 1.3.2022 tiedämme enemmän.
13.01.2022, Hakulinen Yrjö
Maaliskuun ensimmäinen päivä pääjohtaja (CEO) Carlos Tavares valottaa 14 automerkin Stellantiksen seuraavan 5-vuotiskauden strategiaa. Erityinen kiinnostuksen kohde on mitä malleja on luvassa Alfa Romeolle, Fiatille ja Lancialle.

Lancian tilanne on jo aika tarkkaan tiedossa, siltä tulee tulevina vuosina kolme uutta mallia, joista ensimmäinen on uusi Ypsilon vuonna 2024. Sitä valmistettaisiin Italian ulkopuolella, mahdollisesti Stellantiksen tehtaalla Figuruleas Espanjassa, jossa jo valmistetaan Opel Corsa autoja ja jossa 2023 alkaa Peugeot 208:n valmistus.

Vuonna 2026 on tulossa Lancia Aurelia. Siitä tulee joksikin aikaa Lancian "lippulaiva" ja se on keskikokoinen (täys?)sähköinen SUV. Sanoo Lancian johtaja Luca Napolitano.

Vuonna 2028 nähdään legendaarisen Lancia Deltan uudestisyntyminen. Nyt täyssähköisenä autona, ja Luca Napolitanon mukaan se on "oikea" Delta.

Fiatin suhteen on tiedossa että se pysyy pienten ja alemman keskikokoon mallien valmistajana. Eli kaupunkiautoista, pienistä autoista ja alemman keskikoluokan SUV malleista. Sanoo Fiatin johtaja Oliver Francois. Puhetta on ollut uusista Fiat Panda ja 500X malleista, kuin myös Puntosta ja Unosta.


Uusi Giulietta?

Alfa Romeon tulevista malleista tiedämme jo että keskikoon SUV-malli Tonale julkistetaan, sen jälkeen pitäisi olla tulossa pienempi sähköinen SUV Brennero, jota valmistettaisiin Puolassa Tychyn tehtaalla. Maaliskuun ensimmäisenä kuulemme mikä on huhun uudesta Giuliettasta todellisuus, sekä MiTon paluusta SUV-mallina.

Toiveikkana alfisteina emme voi poissulkea kuulevamme mahdollisesti uutisia uusista Duetto (Spider), GTV ja Alfetta -malleista...

Lähde Club Alfa.it, Andrea Senatore 12/01/2022
Linkki ClubAlfa.it uutiseen.