Club Alfa Romeo Finland ry - Perustettu 1979 - Web-sivut 1998 - Käyttöehdot Tunnistaudu(sukunimi etunimi tai jäsentunnus)
Mikko Heino putsasi pöydän Oscherslebenissä 28.8.2005
30.08.2005, Hakulinen Yrjö


WTCC-sirkus esiintyi tänä viikonloppuna Saksassa, Oscherslebenin radalla. Euroopassa kun oltiin, niin mukana oli luonnollisesti myös European Alfa Challenge. Erittäin runsaslukuinen yleisö sai nähdä hyvät kapinat ja kuunnella maamme-lauluakin kahdesti Mikon noustessa ykköspallille. Toisen kisan aika-ajon kakkospaikka oli ainoa kauneusvirhe Mikon viikonlopun suorituksessa, muuten hän dominoi kohtuullisen vahvasti Alfojen viikonloppua. Mikko olikin nopein kaikilla muilla kerroilla Alfojen ollessa radalla. Myös Mikon tiimikaveri Portugalin J.J. Magalhaes oli vauhdissa. Hän oli aika-ajoissa toinen ja kolmas.Ensimäisessä kisassa hän kolaroi Espanjalaisen A.Chaconin kanssa ja oli vasta kahdeksas. Toisen kisan lopputuloksissa J.J. oli kolmas ja näin myös Madeno Racing voitti team palkinnot. Mikon kannalta on tietenkin hyvä, että hän ollut koko kauden lähes poikkeuksetta nopeampi kuin arvostettu ja kokenut tiimikaveri.

Molemmat kilpailulähdöt olivat todella tiukkoja ja yleisöön meneviä taisteluja, mutta enemmän taisi olla tekemistä innokkaiden fanien hoitamisessa kisan jälkeen. Suomalainen autourheilija kun on, kiitos Mikan ja Kimin, erikoisasemassa saksalaisfanien mielissä. Ja kun on vielä nopein, niin suosio on taattu. Lisäohjelmaa tuli vielä, kun tavanomaisen yleisen pressitilaisuuden lisäksi Mikkoa haastatteli toimittajia Espanjasta, Hollannista, Italiasta, sekä tietysti myös Saksasta.

Seuraava WTCC-kisa ajetaan taas euroopan ulkopuolella, Istanbulin upouudella radalla. European Alfa Challengea ei siellä ajeta, joten Mikon seuraava ja samalla myös kauden päätöskisa ajetaan lokakuun alussa Valenciassa. Mikon ote sarjavoitosta kirposi käytännöllisesti katsoen jo tämän vuoden ensimmäisessä startissa johtoasemassa sattuneeseen kolariin, jonka vuoksi myös toinen lähtö jäi ajamatta. Sen jälkeen ajetuissa seitsemässä kilpailussa on tullut kolme voittoa ja podiumilla Mikko on ollut yhteensä kuusi kertaa. Teoriassa sarjavoittokin on vielä mahdollinen, mutta se edellyttäisi edellä olevien lähes täydellistä epäonnistumista Espanjassa. Lähtövoittoja lähdetään kuitenkin hakemaan ja lasketaan pisteet sitten myöhemmin.

European AlfaChallenge pistetilanne 9 kisaa 11:sta ajettu:

1. E.Murray IRL 303
2. M.Campani ITA 274
3. M.Heino FIN 244
4. A.Chacon ESP 226
5. A.Bonacini IT 226
6. JJ.Magalhaes POR 212

Juha Heino
Mjh-Promotion Oy
PL 37
01801 Klaukkala
+358 505 420 828
mjh.pro@kolumbus.fi
www.mikkoheino.com


Oschersleben 1.JPG

Oschersleben 2.JPG

Oschersleben Podium 1.JPG

Oschersleben Podium 2.JPG